אף נהג לא רוצה למצוא את עצמו תקוע בצד הדרך עם רכב שמסרב לנסוע. פרט לתסכול, מצבים כאלה גוררים עימם עלויות כבדות של גרירה ותיקוני מוסך שלא תמיד אפשר לצפות מראש. למרבה המזל, ניתן למנוע מראש את רוב המקרים הללו ולא להגיע למצב של מכירת הרכב לשירות פירוק רכבים, על ידי מעקב קפדני אחר מצב הרכב וטיפול מונע בבעיות המתעוררות בו.
להלן מדריך מפורט הכולל את כל המידע החיוני אודות הדרכים המומלצות לשמור על מצב הרכב בדרך הטובה ביותר שיש! קריאה מהנה 😊
מה הן הבדיקות שצריך לעשות לרכב?
בדיקות שגרתיות ותיקונים מונעים אלו הן בדיקות בסיסיות שכל בעל רכב צריך לבצע באופן סדיר כדי לאתר בעיות בטרם יתדרדרו לכדי נזקים גדולים יותר:
- בדיקת מפלסי שמנים ונוזלים – שמן מנוע, נוזל קירור, נוזל בלמים והילוכים, נוזל שטיפה וכו'. יש לוודא שכל הנוזלים ברמות הנכונות.
- בדיקת לחץ אוויר בצמיגים – יש למלא אוויר בהתאם להנחיות היצרן המופיעות בדלת הנהג או בתווית הצמיגים.
- בדיקת מצבר ומערכת חשמלית – לוודא שהמצבר טעון כראוי וכל נוריות האזהרה כבויות.
- בדיקת רפידות בלמים – בלאי מואץ מצריך החלפה מיידית של הרפידות.
- איתור דליפות שמן או נוזלים – דליפה היא סימן מובהק לבעיה שדורשת תיקון.
טיפולים תקופתיים על פי המלצות היצרן יש לבצע החלפה של שמנים ונוזלים, מסננים וחלקים מתכלים בהתאם לטבלת טיפולים שסיפק היצרן. אי עמידה בלוח הזמנים עלולה לקצר את חיי הרכיבים ולגרום לנזקים יקרים יותר.
גילוי מוקדם של בעיות סמויות תקלות מסוימות לא באות לידי ביטוי בתסמינים ברורים לעין או אוזן בלתי מקצועית. בדיקת אבחנה יסודית אחת לשנה במוסך מורשה תגלה בעיות כאלה מבעוד מועד.
ניטור ותיקון מיידי של תסמינים חריגים שים לב לסימני אזהרה כמו אורות אדומים או צהובים בלוח המחוונים, רעשים לא רגילים, ירידה בביצועים של המנוע וכדומה. תיקון מהיר של הבעיה בהופעתה המוקדמת ימנע את התדרדרות המצב.
שדרוג מערכות ביצועים ובטיחות מתקדמות שקול לשדרג את רכבך עם טכנולוגיות חדישות התורמות הן לביצועי הרכב והן למניעת תאונות ותקלות. לדוגמה, מערכות בקרת יציבות ובלימה אקטיביות, בקרת שיוט אדפטיבית, ניטור לחץ אוויר בצמיגים ועוד.
ביטוח ושירותי חירום במקביל לתחזוקה מונעת, כדאי לשקול הצטרפות לאחריות של היצרן או להרחיב את הפוליסה עם כיסויים למקרי חירום כמו גרירה או החלפת רכב, החזר הוצאות נסיעה – כל אלו לא ישמרו על ערך הרכב אבל כן יתנו לך חיים שקטים.
כל כמה זמן מומלץ לבצע בדיקה?
מומלץ לבצע בדיקה אחת לכמה חודשים או כל 10,000 קילומטר שעובר הרכב.
שורה תחתונה
לסיכום, עם מעט תשומת לב ומשמעת עצמית בביצוע בדיקות וטיפולים שוטפים ברכב, ניתן לחסוך המון מאמץ, כסף ותסכול הכרוכים בתקלות פתאומיות. אל תמתינו להופעת בעיות – שמרו מראש על הרכב בכושר טוב (רק לא יותר מידי שלא ייתפס לו הגב אה?!!
אגב, אם נתקעתם בכל זאת בדרכים – אנו כאן בשביל להציע לכם שירותי גרירה.